A’ DESIGN AWARD AND COMPETITION
 • 2016-11-24
  • Autor: Berina Kapetanović
  • Novosti
  ©A' Design Award and Competition

  ©A’ Design Award and Competition

  A’ Design Award & Competition je internacionalno takmičenje za dizajn osnovano sa ciljem promocije i prepoznavanja najboljih radova sa područja dizajna u cijelom svijetu i unutar svih kreativnih disciplina. Primarni cilj A’ Design Award & Competition je kreiranje globalne svijesti i razumijevanja za praksu i principe dobrog dizajna kroz naglašavanje najboljih radova na području svih industrijskih disciplina u zemljama širom svijeta. Ultimativni cilj A’ Design Award & Competition je da stimulira dizajnere, kompanije i brendove širom svijeta na stvaranje superiornijih proizvoda i projekata koji će koristiti društvu.

  A’ Design Award & Competition 2015 – 2016 producirao je 1276 sudionika iz 88 zemalja unutar 93 različite discipline. Prijavljeni radovi su bili pažljivo evaluirani od strane internacionalno uticajnog žirija, sastavljenog od etabliranih akademika, istaknutih članova medija, kreativnih dizajn profesionalaca i iskusnih poduzetnika koji posvećuju pažnju detaljima tokom ocjenjivanja svakog rada.
   
  A’ Design Award & Competition ima filantropski cilj da unaprijedi društvo kroz promicanje granica nauke, dizajna, kreativnosti i tehnologije tako što će stvoriti poticaj inovatorima da osmisle što bolje ideje. A’ Design Award & Competition planira stvoriti poticaje koje će podržati i nagraditi kvalitetne, originalne ideje i koncepte generacije u svim industrijskim sektorima. A’ Design Award pobjednički logo kojim se nagrađuju pobjednički dizajni, predstavlja priznanje originalnosti, funkcionalnosti i efikasnosti datog proizvoda koji jednim svojim dijelom čini svijet boljim mjestom.

  Nagrada za dizajn je priželjkivani i obimni pobjednički set za nagrađene dizajne. Nagrada za dizajn uključuje, ali nije ograničena samo na to: internacionalni certifikat o izvrsnom dizajnu u metalnom okviru, pozivnica na ekskluzivnu gala večer u Italiji, online + offline izložba nagrađenih radova, A2 poster nagrađenih radova, najbolji radovi’ publikacija tvrdih korica, specijalni 3D printani metalni nagradni trofej u luksuznoj crnoj kutiji, prevod projekta na 20+ jezika u cilju da istinski dosegne do internacionalne publike, ekskluzivan intervju sa pobjednikom, priprema za medijsku objavu i distribuciju, licenca za korištenje “A’ Design Award Winner Logo” u vašoj komunikaciji, promociji nagrađenih radova sa hiljadama drugih publikacija, pojava u medijima pomoću naših medijskih partnera, uključenje u svjetske ljestvice dizajna kao i pristup daljim marketinškim i PR sredstvima

  Svake godine, projekti koji su fokusirani na inovaciju, tehnologiju, dizajn i kreativnost su nagrađeni nagradom za dizajn.
  Prijave se primaju godišnje do 28. februara i rezultati se objavljuju svake godine 15. aprila.
  Dizajneri širom svijeta su pozvani da učestvuju u priznanju kroz prijavu svojih najboljih radova, projekata i proizvoda. Prijave se prihvataju ukoliko su dizajnirane u zadnjih 10 godina.

  Vise informacija o takmicenju: https://competition.adesignaward.com/
  Ovogodisnje pobjednike mozete vidjeti na: https://competition.adesignaward.com/winners.php
  Ukoliko se zelite prijaviti svoj rad: https://competition.adesignaward.com/registration.php

  Podijeli

  Iz arhive