360° Live Facebook Tour: Socijalistička arhitektura Zenice
 • 2020-04-10
 • Sjećate se kad smo vam prenijeli vijest o besplatnoj turističkoj turi “Socijalistička arhitektura Zenice”? Tužna vijest je da nećemo moći u šetnju Zenicom. Lijepa vijest je da šetnja postaje virtuelna. Poklon je to povodom 584. rođendana grada Zenica , sugrađanima i gostima, četvrti put zaredom, od turističkog i planinarskog vodiča Afana Abazovića.

  Šetnja će se izvesti na Dan oslobođenja grada Zenice od fašizma, u nedjelju, 12. aprila 2020. godine, sa početkom u 17:00, a možete je pratiti uživo na stranici na društvenoj mreži Facebook, u udobnosti svojih domova.

  Šetnja počinje na dobro prepoznatljivoj lokaciji svim stanovnicima Zenice, “kod Sata”, odnosno kod robne kuće “Bosna”. Odatle će se, sa usputnim zaustavljanjima kraj bitnih objekata, kretati sljedećim ulicama: Trg Alije Izetbegovića – Titova ulica – Islambegovića put – Trg Bosne i Hercegovine – Branilaca Bosne – Školska – Park Kulina bana – sjeverna strana Stadiona – Dr Abdulaziza-Aska Borića – Stanični trg, nakon čega će se turisti razići po svojim pravcima.

  Praćenje šetnje je u potpunosti besplatno. Poželjno je da šetnju gledaju djeca sa roditeljima. Pratiocima se daje mogućnost za postavljanje pitanja u toku šetnje, koja bi trebala trajati oko 2 sata, a najkasnije do nastupanja policijskog sata u 20:00.

  Podijeli

  Iz arhive