DANI ORISA 19
 • 2019-10-11
 • Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture već 19. godinu zaredom. Ovaj dvodnevni događaj, koji se održava od 2001. godine, svake godine okuplja više od 2 000 posjetitelja, pretežno arhitekata i profesionalaca iz bliskih područja –  a na simpoziju je do sad sudjelovalo više od 250 predavača, vrhunskih stručnjaka iz cijeloga svijeta. Ove godine, aktualna predavanja, neformalna druženja i poslovni susreti očekuju nas 19. i 20. oktobra u dobro poznatoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

  Dani Orisa od svojih početaka prepoznati su ne samo kao simpozij, nego i mjesto jedinstvenog prožimanja energije priznatih stručnjaka, etabliranih arhitekata, mladih talenata i znanja željnih studenata.

  Neki od ovogodišnjih predavača su: Mario Botta (Švicarska), 3LHD (Hrvatska), Estudio Gustavo Utrabo (Brazil), 6A Architects (Ujedinjeno Kraljevstvo), Neno Kezić (Hrvatska), Piero Lissoni (Italija), Cristobal Palma (Čile)i Harquitectes (Španjolska).

  U sklopu događaja otvorit će se i izložba pod nazivom „The Dysfuntion of the Oblique“ autora Cristobala Palme, a održat će se i diskusije zanimljivog koncepta – Oris Talks, na temu Projektovanje arhitektonskog obrazovanja, s vrlo cijenjenim učesnicima: Martha Thorne (Arhitektonski fakultet IE u Madridu), Mia Roth Čerina (Arhitektonski fakultet u Zagrebu), Tom Emerson (ETH Zurich), Tadej Glažar (Arhitektonski fakultet Ljubljana) i Vedran Mimica (IIT Chicago).

  Ove godine kroz predavanja i diskusije vodit će nas moderatori Maroje Mrduljaš i Dinko Peračić.

  Ulaznice za Dane Orisa mogu se kupiti po cijenama od 450 HRK, a studentima je ponuđena niža cijena od 250 HRK, i može se rezervirati ili kupiti na ovom linku.

  Dodatne informacije o događaju i predavačima možete pronaći ovdje.

  Podijeli

  Iz arhive